Smedjan

Anders Carlssons gata 1

 

Unikt boende i ombyggd varvssmedja

Smedjan på Norra Älvstranden är beläget i ett område i stark utveckling där det sjuder av liv. Här ligger Lindholmen Science Park, gymnasieskolor, universitet, högskola och hundratals innovativa företag. Gymnasister blandas med högskolestuderande och yrkesarbetande i en härlig miljö. Det direkta läget granne med Chalmers och universitetets läromiljöer på Lindholmen är mycket uppskattat av studenterna.

Det finns gott om restauranger och caféer. Kajstråket inbjuder till härliga promenader där man kan se på båttrafiken. Med färjan tar man sig till Järntorget och Haga på bara några minuter. Buss finns också i området. 

 

Hustyp

Ett unikt boende i gammal varvssmedja i tegel med 5 våningar. Byggd 1946, ombyggd 2018.

OBS! I vissa lägenheter kan det förekomma balkar i taken som gör att takhöjden blir lägre.

Lägenhetstyper

Typ av lägenhet Antal Boyta Hyra Beräknad väntetid Planlösning
Ett rum och kokvrå, omöblerat 71 25 - 55 5388 - 8224 c:a 28 månader
Två rum och kokvrå, omöblerat 7 33 - 67 6416 - 9289 c:a 35 månader
Tre rum och kök, omöblerat 8 57 - 74 9289 - 10.697 c:a 36 månader

Detaljer

  • Cykelparkering
  • Internet
  • Hiss

Kontakta oss

På SGS Kundservice möter du våra Kundansvariga som hjälper dig i alla ärenden.

Adress

Kaserntorget 11
411 18 Göteborg

Telefon

031-333 63 00

Besöks- och telefontid

Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

E-post

kundservice@sgs.se

Ovanstående e-postadress används för allmänna frågor. Vill du göra en felanmälan? Logga in på Mina sidor.

 

Inflyttningsinformation

Rökfritt hus

Många människor önskar av olika anledningar bo i en rökfri miljö. För att tillgodose dessa människors behov och i detta avseende skapa en bra boendemiljö råder rökförbud inom fastigheten Smedjan.Rökförbud gäller i lägenheterna, i de gemensamma utrymmen, på balkonger och uteplatser. Rökning får inte heller i övrigt ske i den husnära utemiljön. Hyresgästen förbinder sig att efterleva gällande rökförbud samt tillse att även de personer hyresgästen ansvarar för efterlever gällande rök förbud.

 

Internet

SGSNET bredband ingår i hyran.
Information om din Internetanslutning (hur man registrerar och konfigurerar) hittar du under Internet /Guider. Tänk på att när du registrerar dig så är det kundnumret som står på ditt hyresavtal du skall använda.

 

Inventarier

Lägenheten är omöblerad. 

Följande fasta inventarier ingår i bostaden: reformbeslag och hatthylla.

 

Diskmaskin

Ingår inte i lägenheten. Man får ha en bänkdiskmaskin men du måste själv låta en fackman att installera den och återställa allt tills sitt ursprungliga skick när du ska flytta ut.
Vi rekommenderar även att du kontaktar ditt försäkringsbolag innan för godkännande då det är du som kommer stå för alla kostnader vid en eventuell vattenläcka, även för skador utanför din lägenhet.

 

Stegar för högt i tak

Vissa lägenheterna har en takhöjd om ca fyra meter. Det finns stegar att låna. För att låna en nyckel till stege, logga in på Mina Sidor och gör en felanmälan. Välj kategori "Hela lägenheten" och skriv i fri text att du vill låna en stege.
 
 

Förråd

Samtliga lägenheter har lägenhetsförråd. Förrådet finns i källaren och är märkt med ditt lägenhetsnummer. Förråd som tillhör lgh 1201-1205 finns på plan 2 i lilla huset.

 

Tvättstugor

Det finns tre tvättstugor i huset belägna i entréplan och på plan 2. Det finns en elektronisk tvättbokningstavla för alla tvättstugor. Med hjälp av din elektroniska nyckelbricka bokar du vilken tvättstuga du önskar använda dig av. Det går även bra att boka tvättid via vår hemsida genom att logga in på ”Mina sidor”.

Det är inte tillåtet att installera tvättmaskin i lägenheten.

 

Soprum

Soprum och grovsoprum ligger vid Cykelentrén (vetter mot älven).

 

TV

Tele2 är ansvarig för kabel-TV. Eventuella frågor gällande tjänster och utbud besvaras av Tele2 Kundservice på telefon 90 222. Mer information hittar du även dygnet runt på www.tele2.se.

 

Telefoni

IP-telefoni via internet.

 

El och varmvatten

El hanteras av SGS och läggs på hyran vilket innebär att hyresgäster inte behöver teckna något elavtal. Debitering sker med en schablonkostnad de två första månaderna och därefter enligt faktisk förbrukning. För att se schablonkostnad klicka på länken nedan.

El- och varmvattenpriser