Ekbacka

Blendas gata

 

Bo naturskönt och nära service

I Backa på Hisingen bor du med goda kommunikationer till centrum, 10 min med buss till centrala stan. Naturskönt område med stor park i närheten. Butik finns  i området. Selma Lagerlöfs torg med bank, apotek mm finns ca 1 km bort. 

 

Hustyp

Niovånings stenhus, de flesta med inglasad balkong, byggt på 70-talet. Ombyggt 2001.

Lägenhetstyper

Typ av lägenhet Antal Boyta Hyra Beräknad väntetid Planlösning
Ett rum och kök, omöblerat 103 28 - 35 4603 - 5094 c:a 24 månader
Två rum och kök, omöblerat 21 45 - 61 6092- 7211 c:a 30 månader

Detaljer

  • Cykelparkering
  • Gym
  • Bastu
  • Internet
  • Hiss

Kontakta oss

På SGS Kundservice möter du våra Kundansvariga som hjälper dig i alla ärenden.

Adress

Kaserntorget 11
411 18 Göteborg

Telefon

031-333 63 00

Besöks- och telefontid

Måndag - Fredag 09:00 - 16:00

E-post

kundservice@sgs.se

Ovanstående e-postadress används för allmänna frågor. Vill du göra en felanmälan? Logga in på Mina sidor.

 

Inflyttningsinformation

SGS Studentbostäder äger inte dessa lägenheter utan hyr dem av en annan fastighetsägare.  Det innebär att du bor i ett hus med ickestudenter.

I hyresförhållandet mellan SGS och fastighetsägaren ansvarar SGS inte för reparationer eller underhåll i husen och i lägenheterna. SGS förmedlar i stället felanmälningar vidare till berörd fastighetsägare vilket kan medföra längre handledningstider än om du bott i en av SGS ägd lägenhet.

Om något går sönder eller behöver åtgärdas i din bostad så kan du göra en felanmälan via Mina sidor. Du kan även kontakta Bostads AB Poseidon eller SGS Kundservice. 

Bostads AB Poseidon
Jacobs gata 93.
422 51 Hisings Backa


Telefontid: mån - fre 09:30 - 11:00.

Tel: 031-332 14 78 eller 031-332 14 83.

De flesta fel åtgärdas av Bostads AB Poseidon. Husvärden får tillträde till din lägenhet antingen genom att avtala en tid eller genom att du lämnar in en nyckel på husvärdskontoret.

 

Internet

SGSNET bredband ingår i hyran. I lägenheten finns det också möjlighet att ansluta sig till Framtidens Bredband. 
Information om din Internetanslutning (hur man registrerar och konfigurerar) hittar du under Internet/Guider. Tänk på att när du registrerar dig så är det kundnumret som står på ditt hyresavtal du skall använda.

 

Elektricitet

El ingår inte i hyran. Anmälan gör du till Göteborg Energi AB, tel 031-62 62 62, eller på deras hemsida www.goteborgenergi.se/privat under fliken kundservice. 
Obs! Det är mycket viktigt att du gör en inflyttningsanmälan annars kan bostaden vara strömlös när du flyttar in.


Förråd

Till lägenheten hör ett förråd. Det ligger i anslutning till lägenheten och är märkt med lägenhets-nummer. Lägenhetsnyckeln passar i förrådet. 

 

Möbler

Inventarielista Ekbacka

 

Hushållssopor

Soprum finns på gården.

 

Tvättstugor

Tvättstuga finns på entréplanen i varje uppgång.

 

Inglasad balkong

För att öppna rutorna på din inglasning skall du dra den övre öppningsdetaljens snöre nedåt. Samtidigt lyfter du uppåt och drar rutan inåt. Följande rutor skjuts mot den öppna rutan/rutorna och trycks mot denna samt dras inåt för att öppnas. Observera att när du skjuter rutorna förbi öppningshålet skall rutorna tryckas utåt. 

  • När du har öppnat de antal rutor som du vill ha öppna, så fäster du gummistroppen som sitter fast i väggen runt den grå plastdetaljen som sitter under rutan. Gummistroppen är justerbar.
     
  • För att stänga rutorna gör du detta i omvänd ordning. Observera att det övre hjulet åker helt in i sitt spår. 

  • För att inglasningen skall fungera friktionsfritt, spraya siliconspray i övre och undre hjulbana efter behov. Siliconsprayen köpes i en välsorterad järnaffär, bensinmack eller liknande.

 

Gemensamma lokaler

Gymlokal finns på Blendas Gata 59.

 

TV

Tele 2 är ansvarig för kabel-TV, tel 90 222.

 

Biltrafik och bomnyckel

Gårdarna är avspärrade för biltrafik med bommar. Bomnyckel kan lånas hos Poseidons husvärd. Du når dem på 031-332 14 78 eller 031-333 14 83, vardagar mellan 09.30 - 11:00

I samband med flytt så kan du tillfälligt stå där det är parkeringsförbud under det att du fyller eller tömmer flyttbilen men tänk på att du då måste vara vid bilen hela tiden och inte kan lämna den för att ta en paus. Du får inte parkera flyttbilen på gångbana, eller hindra in- och utfart.

 

Parkering

Önskar du hyra parkering tillhandahålls dessa genom Parkering Göteborg mer information om hur man skapar konto och ansöker om en plats hittar du på deras hemsida.